The misfits

The misfits pornește ca orice film de genul său, cu o echipă bengoasă de hoțomani experți în subtilizat cu multă îndemânare fel și fel de bunuri neperisabile.

Filmu-i proaspăt, este din 2021, îl are în rol principal pe fostul Bond, James Bond, anume Pierce Brosnan (Eurovision song contest: The story of Fire Saga), este cu jafuri, așa că m-am pus frumos pe canapea să-l urmăresc.

Câțiva răufăcători antieroi, pe sistem Robin Hood, se aliază pentru a da gaură mare unor teroriști dintr-o țară inventată, care au acumulat grămezi de aur pentru a-și finanța atentatele sângeroase.

Deci nimic nou sub soare, premisa-i fumată până la cancer la plămâni, dar cum nu refuz un film de acest gen, cu gândul că dacă nu-i bun, măcar decent să fie, am zis să-i dau o șansă, mai ales că locația ce urma să fie găurită este una exotică și cu mare potențial.

Gașca justițiară vrea să atace o închisoare de maximă securitate pentru că acolo ștabul cel mare și-a dosit cărămizile aurii în speranța că nimeni nu s-ar încumeta să încerce să pătrundă la pârnaie, mai ales că este în mijlocul deșertului.

Dar Richard Pace (Pierce Brosnan – The foreigner) și ai lui, jucați de actori necunoscuți, nu contează numele lor, nu se dau la o parte de la o asemenea provocare.

Nu mă așteptam la o capodoperă într-ale jafurilor, dar nici nu credeam că The misfits va fi un gunoi atât de mare încât m-a făcut să-mi doresc să sufăr de enurezie să mă piș incontrolabil pe tot filmul pentru că atât de cretin este scenariul.

Dumnezeule mare, trei sferturi nu se întâmplă nimic, în cea mai mare parte a timpului l-am urmărit pe Pace cum se testiculește dacă să participe sau nu la jaf. Și când a trecut o oră de film și s-a decis că se bagă, planul pus la cale este unul dintre cele mai retarde din istoria producțiilor cu jafuri. În sensul că nu există vreun plan coerent, totul se bazează pe magie. Nimic nu este credibil în film, tot ceea ce se petrece face ca acțiunea din saga The fast and the furious să pară un documentar autentic despre realism pentru că în The misfits vrăjitoria scenaristică este de bază.

Ca un mic exemplu, la un moment dat se face un schimb (forțat) de serviete. Pace coboară din mașină, n-are nicio servietă în posesia lui, se ciocnește de victima sa care are servieta ce trebuie furată, apoi Pace pleacă spre mașină, n-are nicio servietă, victima are în continuare în mână o servietă și pleacă liniștit mai departe, iar când Pace se urcă în mașină subit, ca printr-o minune a la Gandalf, apare o servietă, cea furată de la victimă. WTF??? Cum dracului să scrii așa ceva fără să te umfle râsul la stupizenia scenelor și cum să regizezi o așa măgărie de scenariu?

Înțeleg că Renny Harlin trebuie să mănânce după ce și-a distrus cariera cu Cutthroat Island, dar nici chiar în halul ăsta.

Filmul se contrazice de la o scenă la alta, acum ne spune că pârnaia este super mega giga securizată, ca imediat să se plimbe ai noștri de parcă erau într-un coteț din cine știe ce sat părăsit de lume fără să-i întrebe nimeni de sănătate.

Iar dialogurile sunt terifiant de inapte și incredibil de lobotomizate, un mare bravo actorilor care au reușit să-și livreze replicile fără să-i apuce cufuria cronică la citirea liniilor de dialog. Mai e și Nicu Tun (Nick Cannon, l-a găsit și pe ăsta talentul actoricesc, ce să zic) care narează tot filmul pe stilul său enervant, de gangster de Ferentari de mi-a venit de câteva ori să sparg televizorul.

The misfits n-are poveste, n-are acțiune, n-are tensiune, n-are dramă, are în schimb multă vomă, și la propriu și la figurat, măcar alte rateuri gen The hurricane heist au venit cu un șnur de originalitate, dar The misfists nu se sinchisește cu așa ceva, ne aruncă în nas cea mai banală premisă scrisă de un nene care până acum a fost corigent la compuneri de clase primare dar s-a trezit peste noapte că este mare scenarist.

Păcat că s-au fraierit (măcar de ar fi luat fiecare câteun milion de dolari de căciulă) Pierce Brosnan și Tim Roth (The hateful eight, Hardcore Henry) să joace în film, aparent Nicholas Cage l-ar fi refuzat pe motiv că este prea prost pentru el.

Singurul lucru care mă determină să nu-i dau 1 este peisajul fastuos, avem multe imagini cu un Abu Dhabi luxos, gagici multe care se preumblă cu bronzul la vedere, mașini șmechere și cam atât, în rest The misfits este un excrement ce nici pe post de tortură nu l-aș folosi, fiindcă ar fi prea tiranic să-ți forțezi dușmanul să-l urmărească non-stop.

Îi dau 2 cămile și m-am dus să-mi șterg voma de la gură.

1 out of 5 stars (1 / 5)

https://www.youtube.com/watch?v=XaXanCUXnJM

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Twisters

Twisters

Twisters ne aduce pe marile ecrane un strop de răcoare pe canicula asta toropitoare de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *