2 fast 2 furious

2 fast 2 furious a venit în mod logic după ce The fast and the furious a reprezentat un succes major pentru compania producătoare, filmul încasând de 5,5 ori mai mult decât bugetul.

Dar lucrurile sunt un pic schimbate în acest sequel ce-l aduce în peisaj doar pe Brian (Paul Walker – Fast & furious 7) din filmul original, ceilalți s-au dat loviți în cot și nu s-au pripășit pe aici.

Fost polițist, Brian este acum un fugar din fața legii, atras de mirajul vitezei și al curselor ilegale de mașini. S-a dat la fund și, pe lângă slujba de mecanic pe care o are, mai participă la câte-o liniuță cu fel și fel de mocofani aroganți care rămân cu buza umflată.

Dar Brian este bipuit forțat de poliție să participe la o amplă acțiune de capturare  a unui criminal periculos și cum poate fi Brian folosit? Păi ca șofer. Dar blondinul simte că nu poate rezolva singur problema, așa că apelează la tovarășul său din copilărie, Roman Pearce (Tyrese Gibson – The fate of the furious), care acceptă cu greu, dar până la urmă zice da, vrăjit de recompensa ce-l așteaptă dacă acțiunea va fi una de succes.

Se simte că 2 fast 2 furious a beneficiat de un buget mai mare, ba chiar dublu față de primul film, pentru că și-a permis actori mai acătării, precum Eva Mendes sau James Remar (Mortal Kombat: Annihilation, Once upon a time… in Hollywood).

Din păcate, povestea scârțâie rău, dacă în primul tot am mai avut ceva încercări de dialoguri profunde având ca temă camaraderia, încrederea, familia și alte subiecte asemănătoare, aici se evaporă instantaneu și tot ce mai rămâne este un film destul de fad, în care partea suculentă cam lipsește la apel.

Într-adevăr, de bază rămân mașinile vitezomane și cursele nebune, dar până și aici parcă mi s-au părut mai rarefiate și mai puțin spectaculoase ca în prima parte. Dar trebuie să-i dau o cifră octanică mare acolo unde merită, numărul mașinilor implicate în acțiune este mult mai mare decât în The fast and the furious și asta se observă în toată splendoarea în bucata de final, una care îți fură ochii prin multitudinea de mașini care zburdă de colo colo în mare viteză.

Dar 2 fast 2 furious este în mod clar o versiune inferioară a primului film din toate punctele de vedere.

De la cascadoriile care nu mai sunt atât de impresionante, are una singură memorabilă, la final, până la povestea cam bleagă și insipidă care nu m-a gâdilat deloc așa cum trebuie.

Se apasă cam mult accelerația și când vine vorba de elementul manelistic, parcă totuși sunt prea multe pițipoance anorexice și botoxate ce-și plimbă dosul dezgolit prin film, încă puțin și credeam că mă aflu pe platoul de filmare al unui film XXX în care actrițele își așteptau rândul să presteze la diferite instrumente carnale.

Nu pot zice că 2 fast 2 furious este un film de aruncat la gunoi, doar că-i destul de dezamăgitor, având în vedere că este o continuare mă așteptam la ceva mai mult, nu să fie atât de ridicol, de parcă scenariștii nu prea știu cum stă treaba cu viteza.

Nu doar că mașinile tunate au nevoie de un impuls suplimentar sub formă de NOS să atingă 160 kmh, dar când butonul de NOS este apăsat parcă eram în Star Wars pentru că mașinile capătă viteza luminii și zici că-s în hiperspațiu. Ah, și mașinile de poliție, niște rapandule cartonate, sunt capabile să se țină după niște monștri tunați. Bleah.

Scenariul este praștie infantilă, vă dau un singur exemplu care vă face să râdeți, în prima cursă participanții sunt luați prin surprindere de creșterea subită a mizei monetare dar să vedeți drăcia dracului, toți aveau banii pregătiți la fix. Și mai am una legată de brățara electronică de arest la domiciliu pe care o poartă Roman. Dar vă las s-o prindeți singuri.

Nici măcar relația dintre Brian și Roman nu produce scântei înflăcărate așa cum a făcut-o cea dintre Brian și Dom, aici este mai mult o ciondăneală orgolioasă între doi cocoși jumuliți.

Dar știu că nu scriitura este punctul forte la asemenea filme, ci mașinile periculoase și senzația de viteză pe care 2 fast 2 furious le are, în ciuda realizării tehnice la fel de leneșe ca în primul film.

Pe lângă Roman, filmul îl introduce și pe Taj (Ludacris – The fate of the furious), ambii cu roluri importante în viitoarele filme.

Cum The fast and the furious mi s-a părut decent, iar 2 fast 2 furious sub nivelul său, o să închei aici cumpărându-i filmului o cutie cu doar 5 viteze.

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The beekeeper

The beekeeper

Jason Statham revine pe marile ecrane cu The beekeeper, un film de acțiune, că doar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *