Best of the best 4: Without warning

Tulai Doamne, că nu-s sănătos la cap. Am reușit de am găsit Best of the best 4: Without warning, atât de dedicat sunt acestei pasiuni. Și nu a fost ușor, fiind un film lansat direct pe video și de care doar mama regizorului a auzit.

 

🎬 Premisă

După ce a trecut la cârma regizorală cu Best of the best 3: No turning back, Phillip Rhee devine și scenarist în acest ultim film al francizei karatiste.

Deși numai de arte marțiale nu ne arde în Best of the best 4: Without warning în care Tommy are de-a face cu mafia rusească.

Deja exagerează cu scosul rudelor din joben, mai ceva ca F9, acum Tommy are o soție decedată și o fetiță de 6 ani, deși în precedentele filme care au avut acțiunea plasată într-un interval scurt de timp nici pomeneală de așa ceva.

În fine, m-am găsit și eu de ce să mă leg, de parcă aia ar fi cea mai mare scabie a filmului.

Ideea este că Tommy se trezește pe cap cu rusnacii care vor să recupereze de la el ceva foarte prețios, nemilosul lor șef, Lukasz (Tobin Bell), n-are timp de pierdut și-l vrea răstignit pe Tommy cât mai repede.

 

💭 Comentariu

S-a dus pe copcă fărâma de idee care a stat la baza primului Best of the best, aici deja avem o repetiție a lui No turning back, dar cu rușii luând locul arienilor, povestea scăzând și mai mult în interes.

Măcar în No turning back era cu asuprirea negrilor, subiect arzător și la modă chiar și acum, în Without warning este vorba doar de lăcomie și atât, nimic incitant.

Ca atare, lipsește cu desăvârșire orice implicare emoțională, Without warning fiind mai rece ca un mort la Polul Nord din acest punct de vedere. Nici măcar fetița inventată a lui Tommy, care este băgată la înaintare ca efect lacrimogen, n-a avut capacitatea de a-mi declanșa vreo flegmă de sentiment.

Cât despre acțiune, filmul are o singură secvență mai acătării în care Tommy frăgezește în dulcele stil karatist (plus ceva scrimă, pentru diversificare) o droaie de năpăstuiți betegiți care nu se pricep deloc într-ale zvârlitului de pumni, dar sunt experți în încasat în meclă pumnii și picioarele lui Tommy.

Încerc să mai găsesc ceva pozitiv pentru Best of the best 4: Without warning, să nu-l falsific de tot, dar nu prea sunt în stare.

Ce a surprins în No turning back, anume partea explozivă, aici este bulibășită și ea pentru că filmul a aflat de existența CGI-ului și asta a dus la nașterea unor scene înflăcărate de tot râsul. Dacă mă screm intens, pot lăuda, hai că exagerez, pot pomeni faptul că apelează și de vreo două ori la efecte practice, astfel filmul produce niscai limbi de foc frumoase.

Și cam atât de bine despre film pentru că în rest este o panaramă spârcâită și fleșcăită de poveste, banală de la start la finiș, fără ceva captivant în ea.

Replicile sunt crâncen de ridicole și stupide, semn că Rhee nu le bunghește nici nu scrisul. De fapt, să mă ierte omul, el nu se pricepe nici la regizat, nici la actorie, și asta se vede în părțile 3 și 4 în care a jucat singur rol principal, neajutat de un Eric Roberts. Emoții ioc, expresii canci, retorică sacadată, de până și un robot antic ar râde de el la cât de mecanic își interpretează partitura. Bine că este priceput în arte marțiale. De fapt, el este cunoscut doar pentru această franciză, după aia s-a dat la fund timp de peste 2 decenii, apoi a mai jucat în 2 filme.

Nici măcar prezența lui Ernie Hudson (Ghostbusters) în rol de copoi secundar nu are menirea de a salva filmul de la o actorie atroce.

 

🏆 Verdict

Ce să mai ard gazul de pomană, Best of the best 4: Without warning este de departe cel mai slab al francizei, nici măcar furtișagurile evidente din alte filme, precum Die hard sau Mission impossible, nu-l salvează. Ba chiar, să nu scriu cu păcat, coloana sonoră parcă împrumută ceva din Titanic-ul ieșit cu un an înainte.

Gata, mi s-a terminat supliciul, mă laud singur pentru că am scris despre o franciză uitată și prăfuită și închei cu 3 bancnote pentru Best of the best 4: Without warning.

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Prey

Mă rog ca Prey să fie un film bun pentru că trailerele nu mi-au dat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.