Hit & Run

În Hit & Run regăsim o parte din gașca actorilor din The raid, anume pe Joe Taslim (Star Trek: Beyond, The night comes for us) și pe Yayan Ruhian (Star Wars: Episode VII – The force awakens, Beyond skyline, John Wick: Chapter 3 – Parabellum, Skylin3s).

Filmul este o acțiune plină de comedie în care Joe Taslim (între noi fie vorba, gagiu-i mișto de tot) interpretează un copoi, Tegar, care rupe pe cafteală, dar este mai mult interesat de propriul său fizic, fiind și starul unui reality-show, Hit & Run, mereu fiind urmărit de o echipă de filmare pentru a-i capta aventurile pe care acesta le declanșează din postura de polițist.

Când Coki (Yayan Ruhian) este săltat din pușcărie de gorilele sale, Tegar este obligat să-și unească forțele cu un limbric din acesta guraliv, o cârpă de șters pe jos în ierarhia traficanților de droguri, dar care are informații despre Coki și devine util poliției.

Astfel că Tegar n-are ce să facă, trebuie să suporte inundația de cuvinte ce se revarsă non stop din gura pămpălăului fricos și pornește în căutarea lui Coki și, mai mult de atât, a șefului lui Coki, pentru a dezmembra o rețea de traficanți de droguri care a împrăștiat pe piață o nouă otravă extrem de periculoasă.

Mă rog, povestea nu-i complexă, este un film indonezian „dă bătaie”, cum le caracterizam pe vremuri, nu am mari pretenții de la o asemenea premisă, vreau doar cafteală pe săturate și în forme cât mai diverse.

Din nefericire, nu m-a nimerit pe gust cu comedia, este prea copilărească, mergea pe vremuri prosteala asta cu cântat în tandem în mașină pe o piesă la radio sau alte gogomănii simpliste, fără multă imaginație. Situația devine mai derizorie când în scenă intră și-o divă artistă fandosită și scarandivă care coboară și mai mult nivelul de inteligență al dumelor.

Plus de asta, fără să-l jignesc pe Joe Taslim, nu-i cel mai strălucit actor când vine vorba de roluri mai complicate, să rămâne la filme de acțiune get-beget, să dea cu carata în stânga și-n dreapta, să lase flexările astea de actor profund, că nu i se potrivesc.

Dacă la comedie Hit & Run m-a impresionat ca scenele prost regizate de la Matracucă pentru burlacul meu și Acces din rect, ei bine, la acțiune se schimbă foaia. Am suferit eu o bună bucată de timp încercările nereușite de comedie până am ajuns la bumbăceală, dar a meritat chinul.

Aici lucrurile sunt clare, Hit & Run este un film cu buget mic, în care nu și-au permis prea multe scene explozive, așa că tot greul a căzut pe umerii lui Joe Taslim să împartă handburgeri și footburgeri în toate direcțiile.

Stilul de filmare este unul atipic, de câte ori era slobozită o lovitură mai acătării, parcă pentru un sfert de secundă se producea un microcutremur, camera se zbuciuma brusc și creștea substanțial senzația de impact violent al loviturii. Bașca, am impresia că la editare au fost scoase cadre din succesiunea loviturii pentru un efect mai devastator, pentru că prea repede zburau inamicii prin cameră în urma pumnilor încasați.

Poate fi deranjat acest stil de editare, m-a cam sâcâit la început, dar m-am obișnuit cu el.

Deci pe partea de acțiune filmul livrează, chiar dacă nu iese din anumite stereotipuri, le știți prea bine, ăla bun mătură tot ce prinde în cale, și-o fură de la ăla rău, că așa trebuie, dar n-are nici pe dracu, se vindecă subit, și apoi avem parte de finalul grandios parte-n parte.

Per ansamblu, Hit & Run nu-i cine știe ce, doar un simplu film de acțiune care m-a iritat cu comedia forțată și jenantă, dar care oferă o parte secundă plină de acțiune contondentă la propriu. De urmărit gagurile de la final în care oamenii ăștia chiar își mai scăpau pe bune câte-un picior la filmări, se vede că nu-s atât de experimentați ca americanii în falsificări, mai degrabă loviturile sunt reale decât simulate.

Totuși, Joe Taslim merită să joace în filme mai bune de atât, care să se concentreze pe arte marțiale și nu pe alte aiureli care nu au farmec într-un film de acțiune.

Așadar, fără alte intervenții neavenite, îi prelungesc contractul lui Hit & Run cu 6 episoade.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

Link IMDB

About admin

Check Also

Live free or die hard

Live free or die hard

Franciza morții grele învie cu Live free or die hard, film apărut la o duzină …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.