My spy

Am reușit de am văzut și My spy, un film cu Dave Bautista.

Întrebat la un moment dat dacă ar vrea un rol în franciza Fast and furious Dave Bautista a răspuns sobru: „I`d rather do good films”, adică Mai degrabă aș prefera să joc în filme bune.

Și tot Dave Bautista joacă apoi în Escape plan 2, Escape plan 3 (două dintre cele mai proaste filme recente pe care le-am văzut), Stuber, Bushwick și My spy.

Ouch, cred că se simte prost acum pentru ce a declarat.

Bine, a jucat în MCU și în Blade runner 2049, dar a avut roluri secundare.

My spy este o comedie de spionaj în care Dave Bautista joacă rolul unui agent CIA ce se procopsește cu o misiune de două parale pentru că nu este capabil să gândească. Tot ce știe este să dea cu pumnul și apoi, dacă își mai aduce aminte, să pună și întrebări.

Așa că este expediat să supravegheze o mamă singură, ce are o fetiță de 9 ani, în ideea că există o șansă infimă să fie implicată oarecum într-o afaceri cu niscai chestii nucleare.

Asta ar fi partea de spionaj.

Comedia apare în momentul în care puștoaica îl miroase pe Dave Bautista că este de la CIA demonstrând fie că personajul lui Dave Bautista este incompetent de este dibuit de un puradel, fie că Sophie este atât de inteligentă pentru vârsta ei încât are un viitor strălucit în această meserie. Așa că pentru a nu-i deconspira acoperirea, Sophie îl șantajează pe JJ să-i fie dădacă masculină.

My spy este cel mai banal film de acest gen, plin de platitudini și de clișee, scenariul nici măcar nu se screme să bage un crânjeu de noutate, filmul fiind plictisitor din toate punctele de vedere.

Comedia nu există, ce cred scenariștii că este amuzant se rezumă la punerea în situații penibile a malacului de JJ și atât. Probabil chestia asta ține la cei mici, dar pe mine nu m-a făcut să râd nici măcar o milisecundă.

Cât despre acțiune, pfiu, este absolut jenantă, CGI-ul este atât de nasol încât m-au durut ochii, iar luptele sunt leșinate rău, cu smucituri de cameră pentru a ascunde prezența dublurii lui Dave Bautista de credeam că am un atac cerebral și îmi fug imaginile prin fața ochilor.

Vai, și cât de implauzibil este întreg scenariul, de la cap la coadă, toată lumea este debilă, de la CIA care acționează în cele mai tâmpite moduri până la răufăcătorii care sunt niște amatori loviți de idioțenie.

Hai măi, las-o dracului, încă mai crede cineva că o mitralieră începe să tragă singură căzând pe scări, de parcă o treaptă scoate din beton un deget și apasă pe trăgaci. Serios??? Tu, ca scenarist, cum poți să bagi o astfel de scenă de-a dreptul retardată într-un film? Dar având în vedere că domnii care și-au pus semnătura pe scenariu au mai scris Battleship și The meg, se pare că nu au niciun sughiț scriind aberații din astea.

Pe lângă că este complet nerealist, scenariul suferă și de sindromul previzibilității, nu de alta, dar este, la bază, identic cu multe asemenea filme, și știi clar de la început ce va urma să se întâmple, nefiind niciun mister aici.

Dacă ar fi să găsesc o rază de lumină în tot acest ghem de întuneric cinematografic, ar fi actrița ce-o joacă pe Sophie, anume Chloe Coleman (ce urmează să apară în Avatar 2, asta dacă nu o face 21 de ani până iese filmul pe marile ecrane), care este carismatică și aduce un pic de sclipici în negura în care se scufundă My spy.

În cel mai bun caz aș putea scrie despre My spy că este drăguț pentru clasele 1-4 și că merge de plictiseală într-o sâmbătă dimineața când vreți să scăpați de gura celor mici pentru o oră jumătate, calitatea producției seamănă mai mult cu cea a unui serial produs de o televiziune pentru copii gen Nickleodeon sau Duck TV, nicidecum nu aduce cu un film destinat lansării în cinematografe.

Probabil sunt prea rău și caut nod în papură unui film care nu se vrea prea serios, așa că nici efortul depus în realizarea lui nu a fost cine știe, dovadă stând acțiunile fără sens întreprinse de personaje și nenumăratele erori de toate felurile, și nu exagerez când zic nenumărate, am încercat să le contorizez, dar după vreo 25 de minute deja le-am pierdut șirul.

Chiar nu pot să îi desenez mai mult de un 3, nici nu am râs și nici nu m-am distrat la My spy. Dar nici nu îmi era destinat acest film.

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Beverly Hills cop: Axel F

Beverly Hills cop: Axel F

Există vorba aceea cum că de morți numai de bine, mai ales când sunt resuscitați, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *