Puss in Boots: The last wish

Puss in Boots: The last wishTârziu, poate prea târziu, la 11 ani de la primul film, a fost lansată continuarea Puss in Boots: The last wish.

După ce am urmărit filmul cred că am înțeles de ce.

 

🎬 Puss in Boots: The last wish – Premisă

Personajul secundar din seria Shrek, pe românește Pisica-n Ghetuțe sau Motanul Încălțat, interpretat vocal de Antonio Banderas (Competencia oficial), a dat de mare belea.

Nu, nu este vorba despre un ghem de blană ce nu vrea să iasă, nici purici nu are.

Alta este problema, anume că trenul vieții a intrat în a noua gară și Puss nu mai are loc de întors, trebuie să renunțe la bravură și la bravadă și să stea cuminte.

Că dacă o mai mierlește încă odată, este pe vecie, nimic nu îl mai salvează.

Poate doar o dorință magică dosită într-o Pădure Fermecată.

Dar singur nu poate duce la bun sfârșit această misiune, așa că alături de el vor fi Kitty (Salma Hayek – House of Gucci) și potaia nou introdusă în serie, Perro (Harvey Guillen).

Însă pe urmele acelui premiu inestimabil pornesc și alte personaje care ar călca și pe cadavre, la propriu, pentru a ajunge la dorință.

 

💭 Puss in Boots: The last wish – Comentariu

Primul Puss In Boots nu mi s-a părut a fi mare scofală, așa că nu știam ce așteptări să am de la cel de față, sosit ca trenurile noastre la destinație, cu ani și ani de întârziere.

Ei bine, pot să proclam fără prefăcătorie că Puss In Boots: The last wish l-am găsit a fi cu mult peste primul film.

De asta au stat 11 ani să coacă la el. Cel puțin așa presupun.

Să vină cu o poveste bine scrisă, bine gândită și care să nu pară că este mâzgălită doar de dragul de a scoate un sequel cât mai repede.

De bază rămân năzdrăvăniile la care se dedau Puss și ai lui, deoarece trupa va trece printr-o groază de peripeții periculoase și pățanii primejdioase.

Asta spre deliciul celor mici care au stat smirnă în scaunele din sala de cinema, puteai auzi până și zgomotul făcut de o picătură de lapte căzută de pe mustăți, atât de liniște a fost, semn că până și neastâmpărații infantili au fost captivați de ceea ce se petrecea pe ecran.

Agitație multă, culori de fac de rușine și curcubeul apărut după ploaie, nu cel din steaguri, pozne amuzante și melodii fâșnețe. Toate astea sunt prezente în film pentru a-i bucura pe cei mici.

Însă The last wish vine la pachet și cu o melancolie matură, cu o suită de mesaje sfâșietoare despre viață, despre prieteni, despre familie, despre ceea ce contează cu adevărat în această existență efemeră.

Această bucată cerebrală este destinată adulților și pot spune că și-a atins scopul. După ce am dat la o parte ambalajul gălăgios juvenil am descoperit o profunzime filozofică pe care nu o așteptam de la o asemenea producție.

M-a sensibilizat și pus pe gânduri, chiar întristat, componenta asta matură, un fapt ce merită laude și aplauze.

Pot spune că rivalizează cu animațiile Pixar din vremea bună, când filmele se axau pe poveste, nu pe alte chestii irelevante, nu le mai pomenesc, că sunt sigur că le știți.

Puss in Boots: The last wish

 

După ce veți ieși de la film, aș putea paria că altfel veți vedea relațiile cu cei apropiați și veți învăța să-i apreciați mai mult. Deoarece noi nu suntem pisici de basm, avem o singură viață.

Mi-a plăcut, de asemenea, și modul în care au fost implementate în poveste nenumăratele artefacte magice preluate de prin alte fabule și legende.

Pe cele mai multe le-am recunoscut, de la condurul Cenușăresei până la atingerea lui Midas, dar altele au rămas un mister.

Însă pentru mine elementul cel mai impresionant a fost un personaj nou, anume Lupul (Wagner Moura – The gray man).

Nu pot spune decât wow, este foarte bine conturat, simpla menționare a numelui său împrăștie teroare pură, iar prezența lui impunătoare pe ecran are menirea de a genera coșmaruri cu ochii deschiși.

Bravo, bravo și iar bravo. Pentru mine a fost, probabil, punctul cel mai de atracție al filmului, chiar dacă apare răzleț, dar și când iese la rampă, își face simțită prezența.

Tehnic, Puss in Boots: The last wish nu este demn chiar de coroniță, schimbul permanent al stilurilor de animație nu mi-a căzut prea bine, nu imprimă o coeziune producției.

Dar nici nu știu dacă are vreo importanță, cei mici n-au sesizat aceste jonglerii artistice.

Cât despre partea auditivă, n-am avut altceva de făcut decât să-mi imaginez vocile originale ale actorilor, pentru că iar am dat de-o versiune dublată, tartorul animațiilor, dar n-am avut ce face.

Însă măcar pot spune că piesele din coloana sonoră sunt în ton cu atmosfera mai sumbră și au menirea de a-ți răvăși sufletul.

 

🏆 Puss in Boots: The last wish – Verdict

Cel mai mult îmi place când filme de la care nu am deloc așteptări îmi demonstrează contrariul și mă iau prin surprindere.

Asta îmi aduce mai multă bucurie în suflet decât un film bun despre care anticipam că va fi așa.

Iar Puss in Boots: The last wish se înscrie în categoria: „Credeam că va fi prost, dar mi-a plăcut‟.

Animația își vede de treaba ei, se concentrează pe poveste, nu vine cu mesaje adiacente care să perturbe bunul mers al filmului.

Chiar dacă exagerează olecuță cu numerele muzicale de începuse să mi se zbârlească părul a frică să nu o țină așa tot filmul, The last wish păstrează o doză zdravănă de seriozitate.

Dă dovadă de inventivitate în anumite momente, dar și de sobrietate în altele, astfel încât o să fiu darnic cu personajul felin aflat în pericol de moarte și o să-i ofer 8 vieți suplimentare.

Hm, și oare am mirosit la final ceva miasmă de continuare? Poate o reuniune într-un anume tărâm care nu-i aproape?

4 out of 5 stars (4 / 5)

Recenzie video:

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

One Piece Film: Red

One Piece Film: Red

Nu trageți în mine, nu am văzut niciun episod din anime, așa că pentru mine …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *