Puss In Boots

Puss in bootsNici nu terminară de rulat creditele de final la Shrek forever after că era lansat Puss In Boots, spin-off-ul acestei francize.

Dacă întrebați cine este Puss In Boots, atunci vă pun la colț cu genunchii pe coji de nucă pentru lecțiile nefăcute.

 

🎬 Premisă

Înainte de a face schimb de replici acide cu Donkey din seria Shrek, Puss In Boots (Antonio Banderas – Uncharted) încăleca aventurile una după alta, mai mult ilegal, devenind un nelegiuit căutat de vânătorii de recompense, dar și un amorez romantic alergat de soții trădați.

În filmul de față Puss In Boots se reunește cu amicul lui din copilărie, Humpty Dumpty (Zach Galifianakis – Masterminds), care îi propune o aventură irezistibilă.

Cei doi, alături de misteriosul mascat felin Kitty (Salma Hayek – House of Gucci), trebuie să pună labele, la propriu, pe boabele de fasole fermecată care le va aduce bogății inimaginabile.

Doar că trio-ul nostru nu este singurul care vizează plantarea acestei fasole magice de pe urma căreia nu rămâi cu flatulații urât mirositoare, ci cu ouă de aur.

Un cuplu de zdrahoni nemernici, Jack și Jill, sunt pe urmele aceluiași deziderat și de aici se iscă o confruntare pe vieți multe și pe o moarte unică.

 

💭 Comentariu

Prima oară când au auzit de Jack și Jill am zis că este o beșteleală având drept țintă grozăvia abominabilă a lui Adam Sandler cu același nume, dar este doar o coincidență, Jack and Jill fiind lansat doar cu o lună mai devreme decât Puss In Boots.

În fine, revin la discuția despre pisicuța încălțată care și-a primit propriul film. Ce să zic? Mai bine Puss decât Donkey.

Animația este o reinterpretare a legendei Jack și vrejul de fasole, cu ceva adăugiri feline și introducerea unui personaj dintr-un alt basm.

Ca atare, nici povestea nu este cine știe din punct de vedere narativ pentru că nu stă cu frunza-n fotosinteza soarelui de originală ce este.

Și sincer? Nici glumele nu-s cine știe ce, în mare parte sunt unele repetate din franciza Shrek. A fost odată, hai de două ori, amuzantă scena cu ochii mari de pisică bleagă și drăgăstoasă, dar cât să o folosești?

Răspunsul încă nu apare la orizont pentru că și în trailerul pentru sequelul acestui film este folosit din nou acest tertip menit să smulgă zâmbete și oftaturi.

Nu am avut niciun fel de sentiment privind acest film, nici nu m-a deranjat să-i dau gălbenușul pe dinafară, dar nici nu am fost extaziat de parcă aș fi văzut vreun ou Benedict încrustat cu diamante.

Este făcut doar pentru a profita de notorietatea căpătată de Puss In Boots din Shrek, dar parcă nu se potrivește ca personaj principal, nu mai are același farmec.

Puss in boots

 

Vorba senzuală, en garde-ul spadasin sau dumele pisicești își pierd din savoare când ești bombardat în permanență cu ele, că până la urmă așa este și pisica.

O freci drăgăstos, dar până la un moment dat când se enervează și te zgârie pe față.

Nu ajută nici faptul că povestea nu este deloc una originală, parcă simți că ai mai văzut-o, chit că personajele nu erau unele cu patru labe sau cu pericol de eclozare forțată.

Puss In Boots este o animație drăguță și atât, nu mi-am mijit mai deloc mustățile la scamatoriile verbale efectuate de roșcovanul cu pălărie, cât despre tumultul de-a valma al acțiunilor întreprinse întru obținerea aurului dorit nu pot spune că m-au trimis la vreun amanet dornic să iau un lanț gros de metal prețios să mi-l atârn la gât.

Totuși, parcă prea multe scene dansante. O fi animație pentru cei mici, dar mă dor pingelele la cât s-au zbânțuit pisicile prin film.

M-a amuzat o legătură, poate una de prost gust, pe care am făcut-o între gâscă și coloana sonoră. Cum face gâsca? Ga-ga. Ghici a cui piesă este inclusă aici? Bingo!!! Lady Gaga.

 

🏆 Verdict

Puss In Boots este o aventură destul de standard, cu multe tumbe agitatoare și salturi clișeice, distractive pentru cei de-o șchioapă, dar care nu vine cu nimic inteligent pentru adulți.

Glumele sunt răsuflate pentru că nu-s deloc noi și pentru mine asta a dăunat cel mai mult animației. Puss In Boots n-a avut un partener cu o limbă la fel de aspră pentru a se contra la infinit folosind cele mai fistichii sudalme animalice așa cum a fost Donkey în seria Shrek.

Dar filmul a fost destul de profitabil, nu pe cât se aștepta studioul, că altfel nu tărăgăna 11 ani lansarea unei continuări, așa că urmează Puss In Boots: The last wish.

Înainte să mă duc să schimb nisipul din litieră, să nu uit să las 6 pahare cu lapte proaspăt pentru pisicuța cizmară.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Dragon Ball Super: Broly

Dragon Ball Super: Broly

Nu trageți în mine că nu știu nimic despre Dragon Ball Super: Broly, mi s-a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.