Resistance

Dacă încă nu v-ați săturat de filme despre Al Doilea Război Mondial aveți aici Resistance, producție care se plasează în acea perioadă și este parțial biografie, parțial film de război.

Filmul nu ne duce în linia întâi a conflagrației mondiale precum un Saving private Ryan, nici pe apă ca Midway sau Greyhound, ci are un alt subiect, tot legat de naziști, cel cu privire la epurarea națională, lichidarea evreilor de pretutindeni.

Resistance ne transportă în Franța acolo unde Marcel (Jesse Eisenberg), un mim evreu ce-și face neamul de râs prin meseria de artist pe care a ales-o, ajunge, fără voia lui, să fie implicat în salvarea a peste 100 de copii evrei din Germania rămași orfani ca urmare a lichidării părinților acestora de către naziștii împuțiți.

Dar odată ajunși în Franța, cei mici nu au parte de liniște pentru că germanii invadează la scurt timp și Hexagonul și nici aici nu îi lasă în pace pe puradeii periculoși pentru rasa ariană.

Neavând loc de întors, Marcel împrăștie copiii care încotro pentru a salva cât mai mulți dintre ei și el însuși, alături de alți prieteni, se înscrie în Rezistența franceză pentru a încerca să izgonească nazismul din Franța.

Pe urmele lui se află un neobosit ofițer german, Barbie (Matthias Schweighofer), care vrea cu orice chip să le vină de hac eroilor noștri.

Băi, nu vreau să se înțeleagă greșit, subiectul este unul într-adevăr devastator din punct de vedere emoțional și ne arată cât de nenorocită poate fi firea umană, dar amu` nu înseamnă că orice film de acest gen trebuie automat ridicat în slăvi doar pentru că are în centru o asemenea premisă, gen e cu holocaust, hai să-l îngropăm în laude și premii.

Am înțeles până acum după zeci de filme, naziștii au fost niște infecți care voiau să extermine evreii, au fost filme excepționale pe tema asta, dar stop, ajunge, că s-au gătat subiectele interesante. Nu orice poveste merită transpusă pe ecran și nu orice scenariu leneș trebuie lăudat că vezi Doamne, nazi bad, jew good și nimic mai mult.

După tirada de mai sus v-ați dat seama că nu mi-a plăcut filmul pentru că nu are nimic impresionant. OK, avem câțiva oameni care și-au pus propriile vieți în pericol pentru a salva copii, ceva de lăudat, dar scenariul este fad, banal și fără sens, există Schindler`s list, Resistance chiar nu își mai avea rostul.

Plus că este și înflorit mult, distorsionând adevărul (bine, ideea noastră de adevăr), pentru a face loc mesajelor SJW din zilele noastre.

Să nu mai zic că filmul are un ritm de genul omorâm evrei, hai să ucidem evrei, să căsăpim evrei, hopa, uite niște gay, să-i omorâm și apoi revine la cadența obișnuită, să crăpăm evrei, să distrugem evrei, să gazăm evrei.

Pe la mijlocul filmul este introdusă o scenă complet aiurea, să ne arate că și homosexualii sunt oropsiți, o scenă care strică omogenitatea filmului, este pur și simplu acolo, pentru a bifa o căsuță din agenda SJW, nici înainte de acea scenă, nici după ea, nu mai este vreo referință către homosexuali.

Și în toată Germania nazistă era un singur ofițer? Pentru că Barbie acesta este peste tot, îi urmărește pe Marcel și ai săi copii prin toată Franța până-n Elveția.

Mă așteptam la decizii mai logice, gen pune mâna pe telefon:

  • Alo, herr Ken?
  • Ja ja ding dong.
  • Aici Barbie, vezi că sunt la Limoges, nu bat sute de kilometri până acolo că nu-s tâmpit, dar vezi vin spre tine niște puradei jidani, ia-le mau`.
  • Ja ja ding dong.

Ei aș, am vrut prea mult de la film.

Scuze că iau la mișto o asemenea premisă, dar nu de trecut mă leg, ci de film care este unul fără zvâc, nu se întâmplă nimic interesant care să-ți pună sângele în mișcare pentru că nici povestea nu este de așa natură încât să se preteze la o portretizare cinematografică.

Și ce să zic despre Jesse Eisenberg (Vivarium, Zombieland: Double tap, Now you see me 2, Batman v Superman) în rolul lui Marcel Marceau (de aici vine partea biografică)? N-are nicio treabă omul, zici că s-a rătăcit prin film și nu știa cum să părăsească mai repede platoul.

Resistance este un film de duzină care nu impresionează cu nimic în afară de povestea pe care este bazat (jos pălăria), dar insuficient pentru a genera un film remarcabil.

Și nici nu vreau să mimez entuziasmul doar pentru că are un subiect tragic, de aceea mai mult de 5 nu pot să-i dau.

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The teacher`s lounge

The teacher`s lounge

Propunerea Germaniei pentru cel mai bun film străin la premiile Oscar 2024 este Das lehrerzimmer. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *