Without remorse

Without remorse a venit, fără remușcări, pe Amazon Prime, cu serviciul de livrare expresă. Filmul este adaptat după o scriere a lui Tom Clancy și îl expediază pe Michael B. Jordan (Black Panther, Creed 2) în uniforma unui Navy SEAL, mare sculă-n prefectură, care este aruncat în mijlocul unei misiuni de salvare a unui ostatic care se lasă cu multe drumuri pentru Charon prin râul Styx.

Toate bune și frumoase, povestea sare 3 luni înainte cu John Kelly lăsat la vatră să se bucure de familie, ca orice om care a trudit pe ascuns la reducerea populației dușmane Statelor Unite ale Americii.

Dar în cel mai pur stil John Wick-ian, niște tembeli rusnaci îi fac de petrecaniei soției ăstuia, așa că soldatul face un scurtcircuit în instalația neuronală și se activează pe modul turbo, vrând neapărat să se răzbune pe cei care au avut gândul inconștient de a-i testa omului gustul în materie de coșciuge.

Așa că John Kelly face ce știe el mai bine, se înarmează până-n frizura tunsă militărește și purcede într-o misiune de epurare a bolânzilor care au pușcat pe cine nu trebuie, că doar nu rămâne americanul cu buza umflată fără să-i plătească inamicului cu aceeași monedă.

Of, până când premisa asta cu cineva drag ucis care duce la o răzbunare ce se lasă cu oceane de sânge și munți de cadavre? De la câine la nevastă, de fiecare dată se împinge limita, dar până când? La un moment o să avem parte de un nene care o ia razna pentru că îi sunt ucise pisicuța, cuțulache, nevasta, puradelul în scutece, amanta satisfăcută, mă-sa beteagă, tacu-su hodorog, bașca mamaia oarbă dar, tragedia cea mai mare, îi este lăsată soacra în viață? Că asta mai lipsește dintr-o asemenea premisă.

N-am idee cum este cartea lui Tom Clancy, dar filmul Without remorse este de-o banalitate extremă, fapt ce mă uimește știind cine este autorul scenariului, nimeni altul decât Tyler Sheridan (Sicario: Day of the soldado, Wind river, Hell or high water).

Și nu faptul că-i un film comun deranjează, ci realizarea lui slabă și neinteresantă. Avem parte de-o acțiune fadă în care John Kelly căsăpește rusnaci pe bandă rulantă, dar fără să fie ceva impresionant sau generator de senzații tari.

Cică la mijloc, sanchi, este și o trădare, un complot neașteptat, dar filmul este atât de transparent în încercarea lui de a ne pune pe o pistă falsă încât devine ridicol. Vrea să scoată ceva atât de mult în evidență fără să își dea seama că tocmai asta ne face să ne prindem că vrea să ne aburească.

Personajele sunt prost scrise, nu primesc nicio caracterizare emoțională, scenariul a crezut că este suficient să-i omoare muierea pentru a rezona pe deplin cu John Kelly și a fi alături de el în demersul său răzbunător. Dar mie mi-era indiferent ce pățește personajul, nu are deloc carismă, nu are nimic din ceea ce trebuie pentru a-l face plăcubil spectatorului.

Nu voiam să mă leg de acest aspect, dar un personaj din carte a fost transformat în femeie total nerealist, superiorul său ierarhic este o duduie, ceva greu de înghițit știind cât de greu se pătrunde în Navy SEAL, cred că și Wonder Woman ar fi avut probleme, darămite o duduie firavă și pișpirie care, pe parcursul filmului, își cam ia bătaie de la tot felul de ciumpalaci, dar nah, ea e patroană în SEAL.

Trecând peste asta, se știe că woke-ul este la putere, acțiunea din film curge de parcă protagoniștii sunt niște studenți la teologie ce s-au trezit brusc cu pistolu-n mână în mijlocul unui conflict armat, doar așa aș putea crede ce se petrece în film, că ăia care se omoară cu atâta ardoare nu se comportă deloc ca niște soldați super antrenați, cătrăniți de atâtea misiuni. Nu te duci domnule în cameră peste un sniper fără să te asiguri că arma ta funcționează, las-o dracului de treabă, ce pușca mea soldat ești?

Nici realizarea tehnică nu are ceva anume, aceleași veșnice inconsistențe precum acum ies din apă, ud până-n dos, peste 3 minute am coafura impecabilă, de parcă abia m-am dat jos de pe scaunul hairstilystului.

În concluzie, Without remorse este o pleoștitură de film care merită văzut doar dacă ai de așteptat 2 ore să intri la o colonoscopie și nu ai altceva mai bun de făcut, așa că îi dau filmului 4 medalii de (dez)onoare.

Sper să nu apuce și Amazon Prime aceeași cale ca Netflix, filme multe și proaste.

2 out of 5 stars (2 / 5)

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The Ministry of Ungentlemanly Warfare

The Ministry of Ungentlemanly Warfare

The Ministry of Ungentlemanly Warfare este un film regizat de Guy Ritchie, film care nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *