Palm Springs

Am dat o raită și pe la Hulu să confisc Palm Springs, o comedie romantică ușurică, film ce are la bază o premisă mai fumată ca jointul lui Snoop.

Groundhog day și 50 first dates mi-au venit rapid în minte citind premisa acestui film în care Andy Samberg este Nyles, un coate goale lipit de-o bunăciune de duduie ce este nevoit să treacă prin chinurile unei nunți. Din fericire, nu a lui. Din nefericire, la infinit.

Nu trece mult și ne dăm seama că Nyles se comportă cam ciudat și motivul este dezvăluit repede, a mai trăit această nuntă de nenumărate ori pentru că un cutremur fix în ziua fericită scoate la iveală o peșteră misterioasă care te face să retrăiești aceeași zi.

Poți să te sinucizi, poți să fii omorât, poți să încerci să nu te ia somnul, poți să faci orice că nu ai scăpare, soarele matinal te va prinde sub același veșnic cearșaf din ziua nunții.

Astfel, neavând vreo șansă de scăpare din această buclă temporală, Nyles se dedă la trăsnăile la care toți ne-am înhăma știind că oricum nu contează și că nu există repercusiuni a doua zi pentru că nu există a doua zi.

Partea romantică intervine când Nyles pune ochii pe Sarah (Cristin Milioti), o donșoară de onoare a naibii de sictirită a cărei atenție este concentrată mai mult pe paharul de vin decât pe discursul nupțial.

Palm Springs nu m-a fermecat nici din punct de vedere comic și nici ca romantism. Este suficient de banal încât să-l uit repede pentru că nu aduce nimic nou în acest domeniu, avem parte de aceeași zi repetată la infinit, cu modificările de rigoare generate de acțiunile protagonistului, și deja știam la ce trebuie să mă aștept.

Jur că nu am priceput de ce are rating R că în afară de câteva înjurături filmul nu are nimic obscen. Dacă tot ai primit R, atunci măcar folosește-l cum trebuie, nu doar insinua fatalitățile la care recurge personajul prins în buclă, cât costa un kil de bulion și niscai carne expirată să le împrăștii pe ecran? Poate i s-a tras de la insinuările sexuale abundente, dar cam atât, un sfârc băi nene, nu am văzut și eu în tot filmul.

Deși nu am rămas defel impresionat de Palm Springs, totuși, cum se întâmplă la asemenea filme, m-a lovit dilema eternă: Ce ai alege între a retrăi aceeași zi la infinit și să poți face ce vrei în limita celor 24 de ore, știind că nu riști nimic, și a duce o viață în care zilele se succed una după alta diferit, dar fără să știi ce îți rezervă viitorul?

Revenind la film, după cum spuneam, nici prea comic nu a fost, de romantic nici atât, pentru că a devenit rapid previzibil. Am chicotit la câteva tâmpenii făcut de Nyles din plictiseală și m-a distrat prezența surprinzătoare a lui JK Simmons (21 bridges, Spider-Man: Far from home, Justice League, The snowman, The accountant, La La Land, Zootopia, Terminator: Genisys) într-un rol secundar, să zicem negativ.

Nu este deloc rău, doar că în ciuda aspectului mai neconvențional, cel al buclei temporale, Palm Springs rămâne, în esență, un film romantic și nu mă pasionează din cale afară asemenea realizări cinematografice.

Mi-a plăcut faptul că nu am depistat erori de continuitate, dar era și greu să fie prezente asemenea erori din moment ce totul se reseta după câteva minute. Este o chestie care m-a cam pus pe jar și am strâmbat un pic din trompetă, dar având în vedere că are loc spre finalul filmului și ar reprezenta un spoiler, nu o voi pomeni.

Este, totuși, un film relaxant, de chill, fără Netflix, și nici nu am simțit când a trecut timpul, a avut un efect de amorțeală nervoasă pentru că nu m-a călcat pe pinteni, cum se întâmplă cu romanțele astea siropoase.

Cu siguranță alții îl vor găsi mai pe gustul lor, din punctul meu de vedere, este un film de urmărit doar într-un asemenea context, când cinematografele sunt închise și chiar nu ai nimic mai bun de făcut, așa cum a fost și cazul meu.

Era să uit de un element care a făcut filmul mai vizionabil, dacă mă pot exprima așa, coloana sonoră este excelentă, este suficient să spun că pornește cu o piesă a lui Demis Roussos.

Pentru un prim efort al regizorului debutant în lung metraje Max Barbakow, Palm Springs este un film decent încropit, cu o premisă prea mult folosită dar încă interesantă, dar scenariul putea fi mai acătării.

Pentru mine, om care nu-s fan rom-com, Palm Springs primește nota 6.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Beverly Hills cop: Axel F

Beverly Hills cop: Axel F

Există vorba aceea cum că de morți numai de bine, mai ales când sunt resuscitați, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *