The mother

The motherThe mother este un film de acțiune apărut pe Netflix. Producția este proaspătă, din mai 2023, așa că hai să o disec un pic.

 

🎬  The mother – Premisă

Personajul principal, fără nume, intitulată doar The mother, este jucat de Jennifer Lopez (Hustlers).

Ea este urmărită de niște mafioți din ăștia grei de tot, implicați în traficul cu arme și nu numai, care sunt omniscienți și omniprezenți.

N-au probleme în a-și elimina adversarii deoarece au acces la resurse aproape nelimitate.

Doar The mother li s-a pus ca ghimpele în coastă și nu pot să scape de ea.

Ea naște, duh, că de aia i se zice Mama, dar este forțată de guvern să renunțe la fetiță pentru a fi protejată de cei care o caută pe mă-sa.

După 12 ani de ascuns, eroina iese la suprafață pentru că are o misiune de îndeplinit.

 

💭 The mother – Comentariu 🍿

M-am umplut de mame pe site.

După Mother!, Mother, I am mother, Dear mother, iată a venit și titulatura supremă, The mother.

M-a amuzat din start premisa absurdă.

Adică iei fata uneia care a demonstrat că poate să își poarte singură de grijă și o plasezi în cârca CIA-ului care s-a făcut de rahat în prima scenă din film, arătând că nu-i în stare de nimic?

Dovada este că The mother nu a fost găsită timp de 12 ani, în timp ce fata ei a fost dibuită de către nenorociți.

Mă rog, altfel nu mai exista această producție.

Cum filmul este unul de acțiune, se ține de promisiune și livrează multe scene de scandal cu The mother în prim-plan.

Doar că respectivele secvențe nu-s prea răsărite la capitolul originalitate, nu ies cu nimic în evidență, sunt de duzină și nimic mai mult.

Protagonista este un fel de Ioana Vica, deoarece înșiră fraieșteni pe bandă rulantă, fiind pricepută în mânuit arme de nu-i adevărat și are un ochi bine reglat pe țintitul frunților inamicilor.

Mi-a adus aminte oarecum de Polar, tot film de Netflix, cam în același regsitru, setat într-un decor hibernal, cu multă zăpadă, că pe alb are loc cea mai mare parte a acțiunii.

The mother

 

La mijloc este și o poveste despre sacrificiul maternal care ar fi trebuit să fie emoționantă, dar m-a lăsat cam rece.

Dacă The mother chiar era chitită pe „parenting‟, fugea din spital cu bebelul și nu îl lăsa în grija unor incompetenți.

Să mor de înțeleg de ce este nevoie de atâția scenariști, aici sunt trei, pentru că la atâtea nume mă așteptam la ceva proaspăt, nu la o poveste regurgitată de atâtea și atâtea ori.

Asemenea scenarii pot fi scrise și de un chatGPT în stadiu incipient, că nu ți-ai da seama din cauza clișeelor prezente la tot pasul.

Plus că nu suntem lipsiți de veșnicele rezolvări miraculoase venite în ultima secundă.

Avem parte de ceva violență, însă nu exagerează, iar efectele speciale nu-s dintre cele mai reușite pentru a o face să pară și reală, mai degrabă zici că era de desene animate.

Și nu știu ce cucu` meu au avut în minte ăștia cu imaginea, că în permanență am stat cu senzația că este ceva în neregulă cu ea.

Nu mă pricep la termeni tehnici, că nu-s expert, dar parcă de multe ori nu era focusată și au fost folosite niște filtre/efecte care au imprimat o aură deranjantă, de nenatural.

 

🏆 The mother – Verdict 👍 sau 👎?

Drept să spun, mi-a plăcut mult mai mult Enough, un alt film în care J. Lo interpretează un personaj feminin puternic și contondent.

Acolo a existat parcă și suflet în producție.

Aici totul pare mai mult mecanic, făcut să fie bifat un alt film în catalog.

Nu-i vreun dezastru ambulant, dar nici nu-i mare scofală, am urmărit o acțiune standard, cu reușite când și când la nivel visceral, dar și cu destule rateuri vizuale și logice, mai ales logice.

Finalul este ridicol din cale afară, am râs bine de tot și am slobozit un „Haida-de că măcăne‟, atât de incredul este deznodământul.

Nah, sunt filme ficționale care inventează legi anatomice și fizice pentru a fi potrivite în context.

J. Lo nu-i credibilă în rol, deși personajul ei este unul verosimil, are în spate o caracterizare destul de bună încât să crezi că este capabil de tot ceea ce vezi.

Dar ea, actrița, nu transmite emoțiile necesare pentru a face dreptate personajului.

The mother este un film de acțiune și atât, fără epitete laudative atașate, îi furnizez vreo 6 containere pline cu marfă de contrabandă și am impresia că-s cam generos.

 

PS. Am intrat pe IMDB să caut niște poze, am găsit motiv de râs, de la premieră sunt 3 poze cu J. Lo, actrița principală, și 9 poze cu Yvonne Senat Jones, nici nu știu ce rol a jucat, cred că mama adoptivă a fetei lui The mother.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Wolf hiding

Wolf hiding

Wolf hiding sau Nu chao este un film din China care a primit multe laude …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *