Playing with fire

Playing with fire este o comedioară de familie ce marșează pe ideea deja făcută celebră de Arnold Schwarzenegger în Kindergarten Cop, Vin Diesel în Pacifier sau The Rock în Game plan.

Se ia una bucată matahală de wrestler sau body builder mare cât Casa Poporului și talentul actoricesc al unei cărămizi zidite și se combină cu una bucată puradel neastâmpărat, în cazul de față avem de-a face cu 3 copii.

John Cena (Daddy`s home 2, Sisters, Blockers, Bumblebee) este ceafa lată ce joacă rolul buldozerului fără sentimente și inexpresiv, Jake Carson, un pompier ce-și conduce micuța secție din mijlocul pădurii cu o mână de fier. Alături de el se mai află Keegan-Michael Key (Let`s be cops, Horrible bosses 2, Tomorrowland, Vacation, Keanu, Angry birds, Why him, Get out, The disaster artist, The predator, Toy story 4, The lion king) însărcinat cu replicile amuzante, John Leguizamo ( John Wick 1 și John Wick 2, Sisters, The sun is also a star) speriosul trupei, și Tyler Mane, un munte umblător și fioros ce nu scoate o vorbă dar plimbă după el un topor uriaș.

În urma unei misiuni de stingere a unui incendiu ce acaparase o cabană, ăștia se procopsesc cu 3 draci de puradei de care trebuie să aibă grijă până la sosirea părinților.

Filmul este structurat în 2 părți distincte.

Prima jumătate este dedicată comediei, iar a doua jumătate este bucata sentimentală obligatorie.

Este lesne de imaginat în ce constă comedia din Playing with fire.

Mucoșii cei mai mititei sunt niște diavoli împielițați care fac numai tâmpenii duse la extrem, unele cam greu de crezut și exagerate, dar ce să-i faci, altfel filmul ar fi plictisitor. Nici aia mai mare nu este mai brează, fiind cu ochii doar pe fugă din anumite motive pe care nu o să le divulg.

Iar pompierii sunt disperați pentru că ar prefera oricând lupta cu un incendiu devastator decât să aibă grijă de niște copii neastâmpărați.

Unele năzbâtii sunt drăgălașe, m-au făcut să mișc un pic din mustăți, am râs bine de vreo 2 ori datorită inabilității lui Carson de a dovedi aptitudini sociale, dar în rest se pune prea mult accent pe glume cu caca și flatulații reduse la nivel imatur. Și este multă prosteală copilăroasă în film, mai ales din partea adulților. Dar nici nu am cum să reproșez asta filmului, pentru că totul este intenționat, audiența fiind în principal formată din spectatori cărora Zâna Măseluță încă nu le-a făcut o vizită. Totuși, se împinge limita suportabilității pentru adulți pentru că începuseră să-mi ia foc neuronii la un moment dat.

Apoi partea secundă trece la dulcegării sentimentaliste tipice pentru astfel de filme de familie, totul fiind prea străveziu în scenariu încât nimic nu te ia prin surprindere.

Iar mesajele, deși cu tâlc, sunt preluate mot-a-mot din atâtea alte filme. Nu mai pierd timpul și nu mai consum literele repetând aceleași povețe de familie, de deschidere sufletească și alte chestii siropoase.

Este interesant contrastul dintre neclintirea personajului jucat de John Cena, cel fără de emoții, milităros, adeptul ordinelor și disciplinei, și exuberanța celor mici, puși pe șotii, spre exasperarea scrupulosului Carson care o ia razna când nu este ascultat.

Playing with fire este o comedie drăguță și atât, nu impresionează la niciun capitol, dar nici nu pot să îngrop filml în mijlocul pădurii pentru că este exact ce vrea să fie.

Toți actorii sunt adorabili, și cei mari, care par a se relaxa într-un film lejer, dar și cei mici, care sunt niște bomboane chiar și când fac cele mai periculoase prostioare.

Sunt câteva secvențe mai incitante în care pompierii își fac treaba, luptându-se cu incendii nașparlii, dar sunt de scurtă durată, să justifice meseria personajelor adulte, și în niciun caz nu se ridică la nivelul unui Only the brave.

M-am scremut tot filmul să-mi dau seama de unde o știu pe actrița ce o joacă pe Brynn, fata mare. Cu părul lung mi-a fost greu s-o recunosc din Deadpool unde a jucat-o pe Negasonic Teenage Warhead.

Pentru un film cu copii, John Cena este cam mult la bustul gol. Înțeleg că vrea să ne arate ce pot face steroizii, dar nici chiar așa. Plus că m-a terminat reclama la My little pony. Cred că nici filmul My little pony nu o să aibă atâta reclamă câtă a avut acest film.

Playing with fire este un film destinat puradeilor și așa trebuie tratat, de aceea nu ar trebui să fiu prea aspru pentru actoria exagerată, scenariul previzibil, situațiile neverosimile generate de copiii ce par odraslele dracului și clișeele obositoare. Dar nici nu pot să trec dincolo de un 5 pentru film.

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Sabrina

Sabrina

M-a rugat cineva să-l ajut să o găsească pe Sabrina din 1954. Și dacă am …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *